Inapoi Acasa   Cursuri   Snowkiting

Curs de snowkiting

Curs de snowkiting

CE ESTE SNOWKITINGUL? 

Varianta de iarna a kiteboardingului, care implica deplasarea pe zapada/gheata cu ajutorul unui snowboard, a schiurilor sau a patinelor si a unui zmeu, folosindu-se tractiunea eoliana. Este un sport aflat intr-un continuu progres, dezvoltandu-se in fiecare an noi tehnologii, menite sa asigure siguranta si performanta riderului. Se poate practica in siguranta pe orice suprafata intinsa de zapada/ gheata, cu conditia sa nu existe obstacole in zona (cladiri, fire de inalta tensiune, copaci etc.). Altfel spus, vei pune la treaba vantul cu ajutorul unui zmeu pentru a colinda si urca pante cu zapada neatinsa (freeride) sau pentru a realiza tot soiul de acrobatii deasupra partiei (freestyle).

CARE ESTE DURATA UNUI CURS?

Cursul complet de snowkiting dureaza in medie 4-5 zile, avand scopul de a se acumula 15 ore de practica. Durata exacta insa, depinde de conditiile meteo. Spre deosebire de landkite sau kiteboarding, pe langa prognoza de vant, un sector important in practicarea snowkitingului il constituie si prezenta zapezii. Programul de curs se va stabili asadar de comun acord cu instructorul.

UNDE SE TINE CURSUL?

Oriunde bate vantul si exista o intindere de zapada/ gheata, fie ca este vorba de un teren din jurul Bucurestiului, de regula Aerodromul Sirna – Tariceni, de dealurile Dobrogei, una dintre cele mai active zone din punct de vedere eolian de la noi din tara, sau de platoul Bucegi.

CAT COSTA UN CURS?

Cele 12 ore de curs te costa 350 euro. In cazul in care doresti sa faci doar o anumita parte a cursului, stabilesti numarul de ore si pretul impreuna cu instructorul tau. 

CARE ESTE STRUCTURA CURSULUI?

Cursul este impartit in mai multe module:

  1. Start-up – faci cunostinta cu echipamentul si afli cum sa-l folosesti, te acomodezi cu termenii uzuali si limbajul prin semne specific sportului, inveti sa controlezi un zmeu de tip foil (trainer) care sa nu dezvolte o putere foarte mare;
  2. Kite control – inveti sa lansezi un zmeu si sa-l aterizezi cu asistent, inveti cum sa controlezi un zmeu cu depower, utilizezi sistemele de siguranta, afli cum se relanseaza un zmeu, inveti regulile de prioritate;
  3. Snowkiting – avand deja control deplin asupra zmeului si nefiind in acest fel un pericol pentru cei din jur, inveti in acest modul cum sa te deplasezi controlat pe placa stanga - dreapta, precum si downwind sau upwind si cum sa dobandesti o pozitie cat mai corecta.

CE ITI ASIGURA SCOALA PRORIDER?

Pe toata durata cursului iti punem la dispozitie echipamentul complet, explicatiile aferente, inclusiv analize foto-video ale pasilor pe care ii faci. La finalul cursului vei obtine certificarea in conformitate cu standardele IKO.

CE AI NEVOIE SA STII INAINTE DE A INCEPE UN CURS?

Snowkitingul este un sport dedicat tuturor persoanelor, indiferent de varsta, care necesita cunoasterea in prealabil a snowboardingului sau a schiatului. Tot ce ai nevoie in plus este sa fii determinat si gata sa-ti insusesti noi deprinderi.

CUM SA MA PREZINT LA CURS?

Imbracat adecvat, cu echipamentul de iarna corespunzator (snowboard, booti, legaturi sau schiuri cu clapari) si cu echipamentul de protectie pe care il ai. Cu restul venim noi.

CE VEI STII DUPA TERMINAREA LUI?

Vei stii sa te deplasezi in siguranta downwind si upwind cu zmeul si snowboardul, schiurile sau patinele, in functie de preferintele tale. Vei stii sa apreciezi vantul si sa-ti alegi corect echipamentul corespunzator.

CE FACI DACA MAI AI INCA NELAMURIRI?

Ne contactezi. Suntem deschisi oricaror intrebari si dispusi sa oferim informatiile de care ai nevoie.

Mai multe poze

snowkitefilm snowkitefilm

 

Comparator produse


Nu ai produse selectate
 

Newsletter