Inapoi Acasa   Cursuri   Landkiting

Curs de landkiting

Curs de landkiting

CE ESTE LANDKITINGUL?

Varianta de uscat a kiteboardingului, care implica deplasarea pe uscat cu ajutorul unui vehicul cu roti (mountainboard/ buggy/ role) si a unui zmeu, folosindu-se tractiunea eoliana. Este un sport aflat intr-un continuu progres, dezvoltandu-se in fiecare an noi tehnologii, menite sa asigure siguranta si performanta riderului. Se poate practica in siguranta pe orice suprafata intinsa de pamant care permite, cu conditia sa nu existe obstacole in zona (cladiri, fire de inalta tensiune, copaci etc.). Practic vei pune la treaba vantul cu ajutorul unui zmeu pentru a colinda campuri, dealuri (freeride) sau pentru a realiza tot soiul de acrobatii (freestyle).

CARE ESTE DURATA UNUI CURS?

Cursul complet de landkiting dureaza in medie 4-5 zile, avand scopul de a se acumula 15 ore de practica. Durata exacta insa, depinde de conditiile meteo, cu precadere de prognoza de vant. Se poate intampla ca zilele de curs sa fie amanate in lipsa unor conditii prielnice si, deci, sa nu fie consecutive.

UNDE SE TINE CURSUL?

Oriunde bate vantul, fie ca este vorba de un teren din jurul Bucurestiului, de regula Aerodromul Sirna – Tariceni, fie de dealurile Dobrogei, una dintre cele mai active zone din punct de vedere eolian de la noi din tara.

CAT COSTA UN CURS?

Cele 15 ore de curs te costa 350 euro. In cazul in care doresti sa faci doar o anumita parte a cursului, stabilesti numarul de ore si pretul impreuna cu instructorul tau.
CARE ESTE STRUCTURA CURSULUI?

Cursul este impartit in mai multe module:

  1. Start-up – faci cunostinta cu echipamentul si afli cum sa-l folosesti, te acomodezi cu termenii uzuali si limbajul prin semne specific sportului, inveti sa controlezi un zmeu de tip foil (trainer) care sa nu dezvolte o putere foarte mare;
  2. Kite control – inveti sa lansezi un zmeu si sa-l aterizezi cu asistent, inveti cum sa controlezi un zmeu cu depower, utilizezi sistemele de siguranta, afli cum se relanseaza un zmeu, inveti regulile de prioritate;
  3. Landkiting – avand deja control deplin asupra zmeului si nefiind in acest fel un pericol pentru cei din jur, inveti in acest modul cum sa te deplasezi controlat pe placa stanga- dreapta, precum si downwind sau upwind si cum sa dobandesti o pozitie cat mai corecta.

CE ITI ASIGURA SCOALA PRORIDER?

Pe toata durata cursului iti punem la dispozitie echipamentul complet si explicatiile aferente, inclusiv analize foto-video ale pasilor pe care ii faci. La finalul cursului vei obtine certificarea in conformitate cu standardele IKO.

CE AI NEVOIE SA STII INAINTE DE A INCEPE UN CURS?

Landkitingul este un sport dedicat tuturor persoanelor, indiferent de varsta, care nu necesita cunostinte preliminare. Tot ce ai nevoie inainte este sa fii determinat si gata sa-ti insusesti noi deprinderi.

CUM SA MA PREZINT LA CURS?

Imbracat adecvat anotimpului (caciula/ sapca), dotat cu o sticla cu apa de baut, ochelari si crema de soare.

CE VEI STII DUPA TERMINAREA LUI?

Vei stii sa te deplasezi in siguranta downwind si upwind cu zmeul si mountainboardul, buggy-ul sau rolele, in functie de preferintele tale. Vei stii sa apreciezi vantul si sa-ti alegi corect echipamentul corespunzator.

CE FACI DACA MAI AI INCA NELAMURIRI?

Ne contactezi. Suntem deschisi oricaror intrebari si dispusi sa oferim informatiile de care ai nevoie.

Mai multe poze

landkiting1film

 

Comparator produse


Nu ai produse selectate
 

Newsletter