Inapoi Acasa   Cursuri   Kiteboarding

Cursuri de kiteboarding

Cursuri de kiteboarding

CE ESTE KITEBOARDINGUL?

Un sport nautic care implica deplasarea pe apa cu ajutorul unei placi si a unui zmeu, folosindu-se tractiunea eoliana. Este un sport aflat intr-un continuu progres, dezvoltandu-se in fiecare an noi tehnologii, menite sa asigure siguranta si performanta riderului. Se poate practica pe orice suprafata acvatica care permite, mare sau lac, cu conditia sa nu existe obstacole in zona (cladiri, fire de inalta tensiune, copaci etc.)

CARE ESTE DURATA UNUI CURS?

Cursul complet de kiteboarding dureaza in medie 4-5 zile, avand scopul de a se acumula 15 ore de practica. Durata exacta insa, depinde de conditiile meteo, cu precadere de prognoza de vant. Se poate intampla ca zilele de curs sa fie amanate in lipsa unor conditii prielnice si, deci, sa nu fie consecutive.

UNDE SE TINE CURSUL?

Oriunde bate vantul, fie ca este vorba de Marea Neagra, de un lac din jurul Bucurestiului, sau de diverse locatii din strainatate. PRORIDER organizeaza frecvent tabere destinate invatarii si/ sau perfectionarii kiteboardingului in locatiile recunoscute pentru conditiile prielnice acestui sport.

CAT COSTA UN CURS?

Cele 12 ore de curs te costa 450 euro, in cazul cursurilor de grup. In cazul in care doresti sa faci doar o anumita parte a cursului, stabilesti numarul de ore si pretul impreuna cu instructorul tau. La fel procedezi daca doresti un curs privat, in care instructorul se ocupa exclusiv de tine.


CARE ESTE STRUCTURA CURSULUI?

Cursul este impartit in mai multe module:

  1. Start-up – faci cunostinta cu echipamentul si afli cum sa-l folosesti, te acomodezi cu termenii uzuali si limbajul prin semne specific sportului, inveti sa controlezi un zmeu de tip foil (trainer) care sa nu dezvolte o putere foarte mare;
  2. Kite control – inveti sa lansezi un zmeu si sa-l aterizezi cu asistent, inveti cum sa controlezi un zmeu cu depower, de tip inflated, utilizezi sistemele de siguranta, afli cum se relanseaza un zmeu in apa sau pe uscat;
  3. Body dragging/ body dragging upwind – inveti sa folosesti forta zmeului pentru deplasarea in apa, iti insusesti regulile de prioritate, practici metoda de recuperare a placii prin deplasarea contra vantului;
  4. Water-start – avand deja control deplin asupra zmeului si nefiind in acest fel un pericol pentru cei din jur, inveti in acest modul final cum sa te ridici pe placa din apa, cum sa te mentii cat mai mult la suprafata, cum sa iti corectezi pozitia si sa efectuezi o deplasare controlata.

CE ITI ASIGURA SCOALA PRORIDER?

In primul rand vei primi propriul manual de curs. Pe toata durata colaborarii noastre iti punem la dispozitie echipamentul complet si explicatiile aferente, inclusiv analize foto-video ale pasilor pe care ii faci. La finalul cursului vei obtine certificarea in conformitate cu standardele IKO.

CE AI NEVOIE SA STII INAINTE DE A INCEPE UN CURS?

Kiteboardingul este un sport dedicat tuturor persoanelor, indiferent de varsta, care nu necesita cunostinte preliminare, exceptand inotul. Tot ce ai nevoie inainte este sa fii determinat si gata sa-ti insusesti noi deprinderi.

CUM SA MA PREZINT LA CURS?

Imbracat adecvat de apa (costum de baie/ neopren/ bluza cu protectie solara) si dotat cu o sapca, un prosop, o sticla cu apa de baut si o crema de soare.

CE VEI STII DUPA TERMINAREA LUI?

Vei stii sa navighezi in siguranta cu zmeul si placa. Vei stii sa apreciezi vantul si sa-ti alegi corect echipamentul corespunzator.

CE FACI DACA MAI AI INCA NELAMURIRI?

Ne contactezi. Suntem deschisi oricaror intrebari si dispusi sa oferim informatiile de care ai nevoie.

Mai multe poze

best moves

 

Comparator produse


Nu ai produse selectate
 

Newsletter