Inapoi Acasa   Tutoriale   Alegerea Unui Teren Pentru Landkite

Alegerea unui teren pentru landkiting

In primul rand, ca si la snowkite sau kitesurf, trebuie evaluate anumite pericole: linii de inalta tensiune, copaci, cladiri, zone populate, etc. Mai apoi, trebuie luate in calcul anumite elemente specifice landkitingului.

Terenul propice ar trebui sa aiba o suprafata cat mai intinsa (ideal peste 2 hectare) si neteda, iar prin asta se intelege o suprafata care nu are santuri, gropi, stanci sau alte obstacole care pot crea diferente bruste de nivel. Landkitingul se poate practica pe pamant, iarba sau nisip intarit.

De asemenea, avand in vedere faptul ca se folosesc roti cu diametre de 8-9” pentru rolele de offroad sau mountainboard, pietrele cu diametre de peste 3-4” pot reprezenta adevarate capcane.

O alta posibila problema care poate aparea este dreptul de proprietate asupra terenului respectiv. S-ar putea ca proprietarul sa nu fie incantat de prezenta voastra si atunci recomandam ca inainte de a va inalta zmeele sa intrebati localnicii daca permit sau nu acesta activitate.

Noi utilizam in special izlazurile care prezinta cateva avantaje: sunt intinse, acoperite cu iarba scurta si apartin primariilor, ceea ce inseamna ca riscul aparitiei unui proprietar posesiv este redus. ;)

Comparator produse


Nu ai produse selectate
 

Newsletter