Inapoi Acasa   Tutoriale   Cum Folosim Un Buggy – Oprirea

Cum folosim un buggy – Oprirea

Aceasta lectie de buggykiting vizeaza controlul vitezei si oprirea, dar inainte de a citi, aminteste-ti sa porti intotdeauna echipamentul de protectie (casca, genunchiere, cotiere, protectie de spate sau armura).

Viteza poate fi controlata in doua modalitati, fie din pozitionarea zmeului fie din cea a buggy-ului.

Pentru a incetini, zmeul trebuie dus intr-o zona neutra a ferestrei de vant: fie la zenit (ora 12), fie intr-o margine a ferestrei de vant. Atentie insa: in cazul in care alegi pozitionarea zmeului la marginea ferestrei, trebuie sa o alegi pe cea corespunzatoare directiei de deplasare – spre exemplu, daca te indrepti catre stanga, pozitionarea zmeului trebuie sa se faca la extremitatea stanga a ferestrei de vant (ora 9 spre 8). Mentinerea zmeului in fereastra opusa directiei de mers poate conduce la pierderea controlului iar o rafala de vant te poate rasturna sau smulge din buggy.

A doua modalitate de incetinire sau franare este de a orienta buggy-ul upwind intr-un unghi crescator. In acest caz trebuie sa fii atent sa nu depasesti unghiul optim, intrucat poti derapa si pierde controlul, sau poti fi pus in situatia de a fi tras cu spatele de vant.

Ca in orice alt sport, exercitiul va conduce la aprecierea corecta a tuturor unghiurilor de abordare.

Oprirea se poate face fie treptat, reducand viteza prin procedeele expuse anterior, fie brusc, prin ducerea rapida a zmeului la zenit, concomitent cu virarea buggy-ului pentru o mai mare opozitie, intr-un derapaj controlat ;).

Comparator produse


Nu ai produse selectate
 

Newsletter